خانه / آشپزی - Cooking / Vietnamese Fresh Spring Rolls

Vietnamese Fresh Spring Rolls

 

Vietnamese Fresh Spring Rolls

Ready in 20 minutes

Serves : 8

Ingredients:

2 ounces Rice vermacelli
8 ea rice wrappers; (8.5 inch diameter)
8 large Shrimp; cooked, peeled, deveined and cut in half
1 1/3 tablespoons Thai basil; chopped fresh
3 tablespoons Mint leaves; chopped fresh
3 tablespoons Cilantro; chopped fresh
2 leaves Lettuce; chopped

— SAUCE #1 —

4 teaspoons Fish sauce
1/4 cup Water
2 tablespoons Lime juice
1 clove Garlic; minced
2 tablespoons Sugar
1/2 teaspoon Garlic chili sauce

— SAUCE #2 —

3 tablespoons Hoisin sauce
1 teaspoon Peanuts; finely chopped

Instructions:

Bring a medium saucepan of water to boil.

Boil rice vermicelli 3 to 5 minutes, or until al dente, and drain.

Fill a large bowl with warm water.

Dip one wrapper into the hot water for 1 second to soften.

Lay wrapper flat.

In a row across the center, place 2 shrimp halves, a handful of vermicelli, basil, mint, cilantro and lettuce, leaving about 2 inches uncovered on each side.

Fold uncovered sides inward, then tightly roll the wrapper, beginning at the end with the lettuce.

Repeat with remaining ingredients.

In a small bowl, mix the fish sauce, water, lime juice, garlic, sugar and chili sauce.

In another small bowl, mix the hoisin sauce and peanuts.

Serve rolled spring rolls with the fish sauce and hoisin sauce mixtures.

 

By James McGillivray     

Telegram Channel

درباره ی Mohammad Daeizadeh

  • تمامی فایل ها قبل از قرار گیری در سایت تست شده اند.لطفا در صورت بروز هرگونه مشکل از طریق نظرات مارا مطلع سازید.
  • پسورد تمامی فایل های موجود در سایت www.parsseh.com می باشد.(تمامی حروف را می بایست کوچک وارد کنید)
  • Password = www.parsseh.com
  • لطفا نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید در صورت تایپ بصورت فینگلیش نظر شما پاک خواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.