خانه / آشپزی - Cooking / Moroccan Lamb Stew

Moroccan Lamb Stew

 

Moroccan Lamb Stew

Ready in 4 hours

Ingredients:

2 1/5 pounds Lamb Shanks; 6 -8 shanks
12 ounces Tomato puree
8 ounces Red pepper puree
2 teaspoons Fennel seed; toasted and crushed
2 medium Onions; white or yellow
2 ounces garlic; 4-6 cloves – crushed
17 ounces Lamb Stock
1/2 teaspoon kosher salt; to taste
1/2 teaspoon Black pepper; to taste
3 cups Cous Cous; cooked
8 small Cherry tomatoes

Instructions:

You can make red pepper puree by flame roasting the peppers, seeding them and running it through the blender with a bit of water.

In India it’s available in packages which are quite convenient.

Brown then simmer lamb bones and trimmings in water with a few vegetables to make lamb stock. Or look for it on the specialty shelves at your market.

If a total pinch you could use beef stock but it will not be at all “authentic” as beef is not common in that part of the world.

Mix together the tomato and red pepper puree, fennel, salt, pepper, garlic, and stock.

Place the lamb shanks in this marinade for at least 30 minutes.

Overnight in a plastic bag worked well when I did this recipe.

Preheat oven to 325F (160C)

Roast the lamb – in the marinade- for 1 hour-40 minutes until the meat is very tender.

Carefully remove the lamb and strain the liquid into a saucepan.

Cook until it thickens to a sauce consistancy (about 15 minutes).

Place a ring of couscous on each plate.

Stand a lamb shank in the center and pur the sauce over the meat.

Garnish with halved cherry tomatoes and a bit of parsley.

Adapted from recipe by Chef Dharamivir Singh, Taj Palace Hotel, New Delhi.

 

By Pete Romfh 

 

Telegram Channel

درباره ی Mohammad Daeizadeh

Avatar
  • تمامی فایل ها قبل از قرار گیری در سایت تست شده اند.لطفا در صورت بروز هرگونه مشکل از طریق نظرات مارا مطلع سازید.
  • پسورد تمامی فایل های موجود در سایت www.parsseh.com می باشد.(تمامی حروف را می بایست کوچک وارد کنید)
  • Password = www.parsseh.com
  • لطفا نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید در صورت تایپ بصورت فینگلیش نظر شما پاک خواهد شد

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.