خانه / Science / Medical / خواص میوه ها : خیار و خواص درمانی و زیبایی پوست آن

خواص میوه ها : خیار و خواص درمانی و زیبایی پوست آن

16105085445184c4037feaa

ImageThumb

خیار‬

خیار (به دری: بادرنگ) (Cucumis sativus) گیاهی از تیره کدوییان است و بومی کشور هند

است که اقسام گوناگونی دارد. میوه‌اش درشت و سبز یا سفیدرنگ است و آن را خام

خورند بوته آن مانند بوته خربزه است. ۹۰ درصد حجم خیار آب است و این میوه قدرت حفظ

آب را دارد بنابراین محتوای داخل آن نسبت به بیرون آن ۲۰ درجه خنک تر است.

خیار گیاهی است علفی و یکساله دارای ساقه ی خزنده و پوشیده از خارهای نازک و

خشن است . برگ های آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است. گل های آن زرد رنگ که به

دو صورت نر و ماده روی یک پایه قرار دارند. میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای

مختلف ممکن است کوچک یا بزرگ باشد.

خیار دارای ارقام زیادی است که متداول ترین آنها در ایران عبارت اند از: خیار بیلانکوه _ خیار

دولاب و خیار اصفهان.

در کتاب های علمی قدیمی اسم عربی خیار، قثه است و کسانی که قثا را خیار ترجمه

می نمایند، سخت در اشتباه می باشند، زیرا قثا خیار چنبر است که در گذشته به آن

«خیارزه» می گفتند. خیار چنبر در قدیم نام میوه دیگری بوده که در حال حاضر عطاران و

دارو فروشان آن را فلوس می نامند و از مسهل های بسیار مفید و مشهور است و درخت

آن به بزرگی درخت گردو است که در هندوستان می روید.

دارای ویتامینهای  آ، ب یک ، دو، سه، پنج، شش و ویتامین ث و اسید فولیک است

املاح موجود در خیار : کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم , روی , سدیم، منگنز،کلر

و گوگرد

خیار دارای ساپونین و آنزیم های مختلفی مانند پروتئولی تیک و غیره و ویتامین ها و مواد

معدنی مختلف می باشد .

خواص غذایی و درمانی خیار

خیار از میوه های سرد است.‬

حل کننده اسید اوریک است.‬

ویتامین K موجود در آن، مانع رشد سلول‌های سرطانی و تومور می‌شود.

پتاسیم موجود در خیار فشار خون بالا و پایین را متعادل می‌کند.

وجود آنزیمی به نام ارپسین در خیار به هضم پروتئین کمک می‌کند.

خیار ادرار را زیاد می کند و تبهای صفراوی و یرقان (زردی) را درمان می کند.

خیار عطش را تسکین می دهد.

خیار ملین است.

خیار کبد را جلا می دهد و صفرا را از معده به خوبی خارج می کند.

خیار به علّت دفع اسید اوریک از بدن،رماتیسم را نیز تخفیف می دهد.

حل کننده اورات و اسید اوریک است، بنابراین بیماری نقرس را درمان می کند.

ادرار آور است و برای رفع

خون را تصفیه می کند.

خیار برای درمان مبتلایان به سوزش و بند آمدن ادرار مفید است.

خیار را اگر بپزند و بخورند براى کسانى مفید است که تحریکات روده اى دارند. خیار پخته

براى طبایع صفراوى و دموى نیز مفید است .

اثر آرام کنندگی و خواب آوری را به همراه دارد.‬

‫آب خیار برای درمان یرقان بسیار مفید است.‬

خیار چنبر یا خیار زه،نوع دیگری از خیار است.آن خیاری است دراز و باریک که در برخی

مناطق طول آن به حدود یک متر می رسد و از خیار زودتر هضم می شود و خواصّ خیار را

دارد و مصرف آن در دفع بعضی از انواع سنگ کلیّه و مثانه مفید است.

خیار چنبر به علّت داشتن اشعه ی رادیو اکتیو،باعث آشکار شدن بیماریهای پنهان می

شود و از این رو عدّه ای آن را عامل تب نوبه و تب می دانند در صورتی که این میوه ی مفید

دارای انگل تب نوبه نیست و فقط نوبه ی پنهانی را آشکار می کند.

با گذاشتن خیار روی پوست در روزهای گرم تابستان، می‌توان گرما و التهاب بدن را کاهش داد.

آب خیار تازه، سوزش سر دل، ترش کردن معده، التهاب معده و زخم معده را از بین می‌برد.

گذاشتن یک برش از خیار روی چشم نه‌ تنها تسکین بخش است بلکه تورم دور چشم را

نیز از بین می‌برد.

مصرف روزانه آب خیار به کنترل بیماری‌های اگزما، ورم مفاصل، و نقرس کمک می‌کند.

آب خیار اگر با آب هویج مخلوط شود برای مشکلات رماتیسمی ناشی ازاسیداوریک اضافی

در بدن، مفید است.

برای بیماری‌های سینه، شکم و ریه مفید است.

عطش را تسکین می دهد.

ملین است.

خیار برای افرادی که از بیماری‌های دندان و لثه بخصوص چرک دندان رنج می‌برند، مفید است.

خیار کبد را جلا می دهد و صفرا را از معده به خوبی خارج می کند.

آشامیدن آب خیار جهت رفع اکثر تب های شدید، تسکین حرارت صفرا و خون، التهاب

معده، رفع تشنگی، پاک کردن کبد، زیاد شدن ادرار، دفع سنگ کلیه و مثانه و بهبود یرقان

سودمند است.

خیار نازک و نارس برای مبتلایان به مرض قند مفید است و بعضی از تب ها را درمان می کند.‬

خیار حاوی آنزیمی به نام ارپسین (Erepsin) است که در هضم پروتئین کمک می‌کند.

تنظیم فشار خون بالا و پایین، پیشگیری از شکنندگی ناخن، کمک به هضم پروتئین از

جمله خواص درمانی خیار است

به تقویت و رشد مو کمک می‌کند بخصوص اگر با آب هویج، ‌اسفناج و کاهو مخلوط شود.

حتی المقدور خیار را باید با نمک میل نمود.زیرا نمک دفع آب فراوان موجود در خیار را آسان

می کند و ناراحتی معده را کاهش میدهد.

بعد از غذا آدامس ندارید و میخواهید به یک ملاقات تجاری بروید، یک برش از خیار را برای

سی ثانیه به سقف دهان بفشرید، بوی بد دهان با کشته شدن باکتریهای بد بو از بین

میرود.

خوردن، بوبیدن و مالیدن خیار بر پیشانی جهت رفع سردرد مفید است.

قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت رفع گرفتگی، بی حوصلگی و

کم خوابی مفید است.

یک لیوان آب خیار با نیم سیر نبات، مسهل خوب و گوارایی است و صفرا و سودا را از معده

به خوبی خارج می نماید که برای این کار آب خیار رسیده که کمی ترش مزه می باشد،

بهتر است.

مقداری میخک را در آب خیار خیسانده و پس از 24 ساعت آن را صاف کرده و با عسل نوش

جان نمایید، رنگ رخسارتان باز می شود؛ در حقیقت به کبد شما جلا می دهد و روح را

شاداب می نماید.

635056898072120310 1120

خواص زیبایی خیار :

پوست شما چرب است ؟ خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شست و شو

دهید.

یک خیار معمولی را با دو لیون آب بجوشانید تا حجم آن یک لیوان شود. سپس آن را صاف

کنید و بگذارید سرد شود. بعد 50 گرم بادام خام و پوست کنده را آسیاب کرده و با این آب

مخلوط کنید. آن را به هم بزنید و با پارچه صاف کنید. به محلول صاف شده 250 گرم الکل

سفید و یک گرم اسانس گل سرخ اضافه کنید و کاملا هم بزنید. هر روز از این لوسیون

طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند.

خانمها و دخترهایى که سوراخهاى بازى در پوست خود دارند باید به اندازه مساوى تخم

خیار، کدو و تخم خربزه را جدا جدا بکوبند و به صورت پودر در آورند بعد یک قاشق سوپخورى

از هر کدام را با خامه تازه یا شیر حل کرده و آن را به هم بزنند تا مخلوط یکسانى بوجود

آید، بعد آن را به صورت ماسک روى صورت خود بگذارند و نیم ساعت آن را به همان حال نگه

دارند و بعد از نیم ساعت ماسک را برداشته و صورت خود را با گلاب بشویند. خانمها و دختر

خانمهایى که به طراوت پوست صورت خود علاقه دارند باید هر شب صورت خود را با شیر

خیار پاک کنند.

براى تهیه شیر خیار باید پنجاه گرم بادام شیرین را پوست کنده و آن را در هاون بکوبند،

وقتى خوب کوبیده شد دویست و پنجاه گرم آب خیار را که جوشانیده اید و سرد شده است

کم کم روى آن بریزید و با پارچه نازکى آن را صاف کنید و دویست و پنجاه گرم الکل سفید و

یک گرم عطر سرخ را به آن اضافه کنید و هر شب صورت خود را با آن پاک کنید تا پوست

چهره شما به طراوت و درخشندگى برگهاى گل در آید.

اگر مى خواهید پمادى داشته باشید که براى ترک لبها، و یا ترکهایى که در دست و پا پیدا

مى شود از آن استفاده کنید و زود هم موثر شود باید:

آب خیار که صاف کرده باشید سیصد گرم . پیه گوساله صد و پنجاه گرم گلاب سه گرم بوم

دوتولو نیم گرم (tolu ,de ,baume) را تهیه کنید و همه این مواد را در هاون چینى که در

داروخانه ها به کار مى برند بکوبید و با هم مخلوط کنید وقتى خوب مخلوط شد به صورت

پمادى در مى آید و آن را در قوطى مخصوص پماد جا دهید و هر وقت به آن احتیاج داشتید از

آن مصرف کنید.

برای داشتن پوستی شاداب، نرم و شفاف می توانید از دستورالعمل زیر استفاده کنید:

۵-۴ عدد برگ نعنا را خرد کنید. خیار را پوست کنده و تخم های آنرا خارج کنید. برگ های

نعنا را به خیار اضافه کنید. سفیده یک تخم مرغ را جداگانه هم بزنید و بعد به مخلوط خیار و

نعنا اضافه کنید. این ترکیب را به مدت ۲۰ دقیقه روی صورت خود بگذارید سپس با آب

بشویید و با دستمال خشک کنید.

گر خیار را حلقه حلقه کرده و روی پوست صورت بگذارید،چین و چروک های صورت را از بین

می برد و صورت را جوان می کند.

جوشهاى قرمزى که در پوست پیدا مى شود با محلول شیر خام و خیار باید آنرا مالش داد

تا برطرف شود.

اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شستشو

دهید .

آب خیار به صورت مالش بر پوست در لطافت آن بسیار مؤثر است.

آب خیار را به عنوان محلول شستشو برای پوستهای چرب؛همچنین ضدّ گال و جرب به کار

می برند.

FFO_005

خواص پوست خیار :

جوشانده پوست خیار برای یرقان داروی بسیار خوبی است و برای این کار بهتر است سه

روز متوالی آن را نوش جان نمایید.

پوست خیار، دارای مقدار فراوانی کلروفیل و ویتامین ث است که هم خون ساز است و هم

موجب تقویت عضله قلب می شود.‬

پوست خیار منبع خوب سیلیکا (Silica) است که برای حفظ سلامتی بافت پیوندی موثر است.

خواص برگ خیار :

عصاره برگ های له شده خیار ایجاد تهوع می کند، بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات

دستگاه گوارش مصرف می شود.

خواص تخم خیار :

تخم خیار، برطرف کننده صفرا و درمان تب های گرم است.‬

اگر تخم خیار را بسائید و در مقدار کمی آب رقیق نمائید و بنوشید،اثری آرام بخش و خواب

آور دارد و تشویش،اضطراب و ناراحتی های عصبی را تسکین می بخشد.

روغن دانه خیار، دارای اسید های چرب اشباع شده واشباع نشده است .‬

مضرات :

اشخاصی که ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده روی کنند زیرا ممکن است

باعث اختلال در دستگاه گوارش گردد.

خیار نفاخ است، چون سریعا در معده فاسد می شود. برای رفع نفخ و دل درد ناشی از

خوردن خیار می توانید مقداری عرق نعنا یا کمی آبجوش و نبات بخورید.

همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد که به هضم غذا کمک کند. کسانی که نمی توانند

خیار را خوب هضم کنند، باید آن را با نمک بخورند.

خیار برای اشخاص سرد مزاج و اطفال مضر است.

خیار برای اشخاصی که معده و روده ی حسّاسی دارند مضر است و باعث خلط و درد پهلو می شود.

Telegram Channel

درباره ی Mohammad Daeizadeh

  • تمامی فایل ها قبل از قرار گیری در سایت تست شده اند.لطفا در صورت بروز هرگونه مشکل از طریق نظرات مارا مطلع سازید.
  • پسورد تمامی فایل های موجود در سایت www.parsseh.com می باشد.(تمامی حروف را می بایست کوچک وارد کنید)
  • Password = www.parsseh.com
  • لطفا نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید در صورت تایپ بصورت فینگلیش نظر شما پاک خواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.