خانه / Various / خواص دارویی و درمانی میوه ، هسته و برگ زردآلو

خواص دارویی و درمانی میوه ، هسته و برگ زردآلو

Apricots-2 Apricots-4 Apricots-1 Apricots-5 Apricots-6 Apricots on white Apricots-3

 

درخت زردآلو بومی چین می‌باشد و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می‌روید . این درخت در اوائل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا

راه یافت .ارتفاع درخت زردآلو تا ارتفاع 6 متر می‌رسد . برگهای آن مانند قلب نوک تیز و به رنگ سبز روشن مایل به زرد بوده و گلهای

درشت و به رنگ سفید متمایل به قرمز دارد .

میوه آن گوشتی و زرد رنگ با طعمی مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان می‌رسد . هسته زردآلو صاف ، قهوه‌ای و یبضی شکل است

در داخل هسته مغز آن قرار دارد که طعم آن شیرین و گاهی تلخ می‌باشد . مغز زردآلو دارای 40 درصد روغن ، مقداری پروتئین ، قند ،

اسانس و ویتامینهای A و C و کبالت می‌باشد .

 

خواص داروئی و درمانی

خواص درمانی میوه زردآلو

سرشار از ویتامین های A و C و آهن است .

مواد مغذی موجود در زردآلو از چشم ها و قلب حفاظت می کنند و فیبر موجود در آن بر علیه بیماری ها مبارزه می کند.

زردآلو منبع غنی بتاکاروتن (پیش سازویتامین A ) است . زردآلوهایی که رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاکاروتن بیشتری هستند . مواد

غذایی حاوی بتاکاروتن باعث کاهش خطر بروز بیماری های قلبی، سکته ، آب مروارید و بعضی سرطان ها می شوند .

زردآلو منبع غنی بتاکاروتن است. لذا در تقویت بینایی چشم ، جلوگیری از بروز بیماری های قلبی و آب مروارید موثر است.

رادیکال های آزاد، عدسی چشم را تخریب می کنند و باعث بروز آب مروارید می شوند یا اینکه ذخیره ی خونی چشم ها را از بین برده و باعث

تخریب بافت چشم می شوند.

مقادیر بالای بتاکاروتن و لیکوپن موجود زردآلو باعث می شود غذای مفیدی برای حفظ سلامتی قلب باشد. این دو ماده بعنوان آنتی اکسیدان، از

اکسیداسیون LDL- کلسترول و بروز بیماری قلبی جلوگیری می کنند.

بتاکاروتن در بدن ، به ویتامین A تبدیل می شود . پس می توان گفت زردآلو منبع غنی ویتامین A است که در حفظ بینایی چشم موثر است و

بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی جلوی تخریب سلول ها توسط رادیکال های آزاد را می گیرد.

زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است . مطالعات نشان می دهد مصرف فیبرهای محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبیعی و کاهش

کلسترول خون می شود . فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست و بیماری های روده ای جلوگیری می کند.

برگه زردآلو سرشار از پتاسیم است. مصرف مواد غنی از پتاسیم باعث تنظیم فشارخون می شود.

زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامین های گروه B برای درمان بیماری های عصبی و روحی ، بی خوابی، خستگی شدید، گیجی،

فراموشی و … مفید است.

میوه و هسته شیرین زردآلو به علت دارا بودن ویتامین C برای تقویت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان، جلوگیری از خونریزی لثه موثر است.

زردآلو به علت داشتن آهن در خون سازی موثر است.

زردآلو به علت داشتن مقداری اسید سالسیلیک ، برای درد مفاصل و رماتیسم مفید است.

تصفیه کننده خون است .

عروق را باز می‌کند .

ملین است .

بوی بد دهان را رفع می‌کند .

تب‌بر است .

به علت داشتن کبالت برای کم‌خونی مفید است .

ورم مفاصل را برطرف می‌کند .

ضد نرمی استخوان است .

برای قلیایی کردن بدن مفید است .

زردآلو ضد سرطان است (مخصوصاً سرطان ریه و لوزالمعده) .

خیس کرده برگه زردآلو صفراآور و ملین است، آخر شب میل شود.

وجود فلوئور در زردآلو از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند.

زردآلو برای خانمهای حامله به عنوان عصرانه بسیار مفید است .

از زردآلو میتوان برگه ، کمپوت و نکتار زردآلو تهیه کرد.

برای تهیه نکتار زردآلو ، مقداری زرد آلوی رسیده و سالم را در مخلوط کن ریخته ، سپس کمی آب ، یخ و شکر به آن بیفزایید و آن را مخلوط

کنید . با این مخلوط خنک و خوشمزه می توانید از میهمان گرمازده ی خود در فصل تابستان پذیرایی کنید .

مصرف زردآلو در بارداری و شیردهی:

شنیده شده است که مصرف زردآلو در بارداری موجب پسردارشدن میشود .

زردآلو برای خانمهای حامله به عنوان عصرانه بسیار مفید است .

کارشناسان توصیه می‌کنند مادران شیرده برای افزایش شیر خود، زردآلو را در رژیم غذایی روزانه خود وارد کنند؛ زردآلو حاوی ویتامین C و

سایر ویتامین‌ها به مقدار زیاد می‌باشد و از طرفی برای نوزاد نیز مفید است .

خواص برگه زردآلو:

میوه های خشک منبع غنی ویتامین های A، B1، B2، B3، B6 و پانتوتنیک اسید و نیز املاحی مثل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم،

مس و منگنز هستند.

برگه زردآلو منبع غنى پتاسیم است که در هر ۱۰۰ گرم از آن، ۴/۱ گرم پتاسیم وجود دارد. مصرف ۵/۲ تا ۹/۳ گرم پتاسیم در رژیم غذایى

به طور روزمره،در افراد داراى فشار خون طبیعى و بالا سبب کاهش فشار خون مى‏گردد.

زکریای رازی خوردن برگه های زردآلو را با مغز گردو به مقدار ۵۰ گرم به مدت ۷ روز توصیه کرده. این داروی بسیار خوبی برای

لوزالمعده و ورم روده است.

خیس کرده برگه زردآلو تشنگی را فرو می نشاند .

خیس شده آن را اگر شخصی که مبتلابه تب است میل کند و پشت سر آن آب گرم و عسل میل کند باعث قطع تب می شود.

در برگه زردآلو مقادیری ویتامین D وجود دارد که در رشد استخوان و دندان ها بسیار موثر است.

مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا میشود و از یبوست جلوگیری میکند.بدین منظور، ابتدا آن را با آب بشویید . سپس آن را در آب خیس کنید

و بگذارید یک شب بماند. سپس یک دانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا ، برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که برای رفع

یبوست بسیار مفید است.

نکات مهم در مصرف برگه زردآلو:

هر ۱۰۰ گرم میوه خشک تقریباً ۲۵۰ کالری انرژی و ۱ تا ۵ گرم پروتئین دارد.

در اثر کاهش آب موجود در میوه در طی فرآیند خشک کردن (تقریباً ۷ قسمت از ۸ قسمت آب آن از بین می رود)، میوه خشک شده طعم بهتری

به خود می گیرد.

اما باید توجه داشت حرارتی که برای خشک کردن میوه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد تا حدود زیادی موجب از بین رفتن ویتامین C موجود در

میوه می‌شود.

به میوه هایی که در خارج از منزل(در صنعت یا مغازه ها) خشک می شوند، ماده ای بنام اکسید سولفور اضافه می کنند که می تواند باعث

بروز آسم در افراد حساس به آن شود. برای تثبیت رنگ میوه به آن سولفور می زنند.

میوه هایی که به طور طبیعی و بدون افزودن سولفور خشک می شوند (مثل خشک کردن کشمش در سایه یا در مقابل آفتاب) دارای رنگ تیره

تری نسبت به میوه تازه هستند، ولی طعم آنها به میوه تازه بیشتر شبیه است.

البته تا اندازه ای می توان رنگ بعضی میوه ها را بعد از برش دادن، با افزودن مقدار کمی از یک چاشنی قوی تثبیت کرد؛ مثلاً افزودن مقدار

کمی آب لیمو ترش به تکه های بریده شده سیب.

علی رغم فواید میوه های خشک، متخصصان معتقدند مهم‌ترین وجه تمایز میوه‌های خشک شده با میوه‌های تازه، تبخیر آبی است که حاوی

مقادیر قابل توجهی مواد مغذی است.

پزشکان توصیه می‌کنند که در صورت امکان حداقل روزی ۲ لیوان میوه خرد شده متنوع مصرف شود. اما در صورتی که این امکان وجود

نداشته باشد، هر نصف لیوان میوه خشک شده، تقریبا با یک لیوان میوه تازه خرد شده برابر است. برای مثال زرد‌آلوی تازه از ۸۶ درصد آب و ۱۰۴

کالری انرژی تشکیل شده است. اما نیم لیوان زرد‌آلوی خشک شده ۷۶ درصد آب و ۲۱۲ کالری انرژی دارد.

با توجه به افزایش کالری میوه‌های خشک شده، در صورتی که از رژیم لاغری پیروی می‌کنید، مصرف زیاد آنها توصیه نمی‌شود.

پزشکان خاطر نشان می‌کنند که میوه‌های خشک باید در کنار میوه‌های تازه مصرف شوند و به هیچ وجه نمی‌توان میوه خشک را جایگزین میوه

تازه کرد.

لذا برای داشتن بدنی سالم و نیرومند، همیشه به مقدار کافی میوه تازه و خشک بخورید

خواص درمانی هسته و برگ زردآلو

مغز آن تقویت کننده قوای جنسی است .

روغن مغز هسته را اگر در گوش بچکانید صداهای گوش را از بین برده و سنگینی گوش را درمان می‌کند .

روغن مغز هسته برای نرم کردن پوست مفید است .

روغن مغز هسته اگر تلخ باشد کشنده کرم معده و روده است .

روغن تلخ هسته ورم معقد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می‌کند .

دم کرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است .

برای تسکین گوش درد چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانید . البته بهتر است با پزشک متخصص مشورت شود ، زیرا گوش

مجرای خارجی برای بیرون راندن روغن ندارد در نتیجه باید شستشو شود .

مغز هسته زردآلو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک و برگ و گل آن سرد و خشک است

جوشانده برگ زرد آلوبرای افزودن به وزن بدن مفید است ، این جوشانده اشتها آور بسیار خوبی می باشد .

هسته ی زردآلو ضد صرفه و تصفیه کننده خون است .

دم کرده برگ زردآلو کشنده کرم معده است.

شکوفه‌های خشک شده زردآلو خونریزی داخلی و بیرونی را بند می آورد .

صمغ درخت زردآلو نرم کننده سینه می باشد بصورت مکیدن.

زیبایی :

ماسک زردآلو لطیف کننده پوست صورت و گردن می باشد

برای رفع چروک صورت آب زردآلوی تازه را با کمی شیر و عسل مخلوط نموده ابتدا پوست را با صابون گیاهی شسته سپس با این محلول

ماساژ دهید .

پوست‌هایی که خیلی خشک هستند چند برگه خشک زردآلو را در روغن زیتون خیس نموده سپس کوبیده بصورت ماسک روی پوست صورت

بگذارید .

برای ترک دست و پا از ترکیب برگه زردآلو که در روغن بادام زمینی خیسانده استفاده شود .

کسانی که لک و پیس دارند کمتر زردآلو بخورند .

مضرات

زردآلو بطور کلی دیر هضم ، ثقیل و نفاخ است .

افراد سالخورده و کودکان باید از زیاد خوردن آن احتراز کنند .

همیشه باید زردآلو را قبل ازغذا خورد و همراه با آن هسته آنرا نیز تناول نمود زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آنرا آن آسان می‌سازد .

زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است ، لذا برای سرد مزاجان مضر است.

بعد از خوردن زردآلو آب سرد ننوشید یا با آب سرد استحمام نکنید، زیرا باعث ایجاد گاز و نفخ در معده می شود.

اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگینی و نفخ معده شدید ، فوراً مقداری زیره را دم کرده و میل نمایید یا مقداری عرق زیره یا عرق نعنا

بخورید.

مصرف دانه های تلخ طعم زردآلو به دلیل داشتن آمیگدالین می تواند سبب بروز مسمومیت در افراد شود- در معده به سرعت متعفن و فاسد می

شود و نفاخ و موجب آروغ ترش و تبهای عفونی است.

توصیه می شود که افراد دیابتی تا حد امکان از مصرف زردآلو پرهیز نمایند.

زردآلوی نرسیده برای معده ضرر دارد مخصوصاً کسانی که زخم معده و یا اثنی عشر دارند.

Telegram Channel

درباره ی Mohammad Daeizadeh

Avatar
  • تمامی فایل ها قبل از قرار گیری در سایت تست شده اند.لطفا در صورت بروز هرگونه مشکل از طریق نظرات مارا مطلع سازید.
  • پسورد تمامی فایل های موجود در سایت www.parsseh.com می باشد.(تمامی حروف را می بایست کوچک وارد کنید)
  • Password = www.parsseh.com
  • لطفا نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید در صورت تایپ بصورت فینگلیش نظر شما پاک خواهد شد

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.