خانه / آشپزی - Cooking / Whole Roasted Cauliflower With Butter Sauce

Whole Roasted Cauliflower With Butter Sauce

Whole Roasted Cauliflower With Butter Sauce Healthy Recipes

Whole Roasted Cauliflower With Butter Sauce

Ingredients :

1 head of cauliflower
Fresh thyme
2 bay leaves
4 cups (1l) vegetable or chicken stock, more or less, depending on the size of the cauliflower
1/3 cup (70)g melted butter
Fresh cracked pepper

Directions:

Preheat your oven to 400ºF (200°C). Trim the bottom of the cauliflower and remove all the leaves and the stem, but without breaking apart.

Give it a quick rinse and pat dry.

Place the cauliflower in a pot and cover with stock, add fresh thyme and bay leaf.

Bring to a boil and simmer for 12 minutes.

Drain and transfer the cauliflower head in a cast iron skillet or any oven proof pan.

Ladle a little of the cooking stock over the cauliflower then drizzle with melted butter on top.

Sprinkle with fresh thyme and pepper.

Roast in the oven for 10-15 minutes, depending on the size of your cauliflower, until golden. Baste with cooking juice from time to time.

Check with a knife, if it slides in easily, then it’s cooked.

You can broil for an extra 2 minutes if you want to give it a bit more color, but keep an eye on it so it doesn’t burn.

Remove from the oven and sprinkle with fresh thyme. Slice, and serve with an extra drizzle of the buttery cooking juices.

Telegram Channel

درباره ی Violet Alex

Violet Alex
  • تمامی فایل ها قبل از قرار گیری در سایت تست شده اند.لطفا در صورت بروز هرگونه مشکل از طریق نظرات مارا مطلع سازید.
  • پسورد تمامی فایل های موجود در سایت www.parsseh.com می باشد.(تمامی حروف را می بایست کوچک وارد کنید)
  • Password = www.parsseh.com
  • لطفا نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید در صورت تایپ بصورت فینگلیش نظر شما پاک خواهد شد

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.