خانه / آشپزی - Cooking / Homemade watermelon rinds jam

Homemade watermelon rinds jam

Homemade watermelon rinds  jam-2

 

Homemade watermelon rinds jam

Watermelon – the queen of summer fruit. Crunchy-juicy bliss, heavy with maturity and freshness. This wonderful fruit gives us the grace and the scent of summer, and when autumn approached us crave a little more to keep him among the bouquet of other fruits decoration our table during the hot season. Well, there is a way. And he is … as close sweetness and flavor into a glass jar. But, the main thing we need is not nothing but a few slices of melon rind .

Ingredients:

1 kg watermelon rinds
1 kg sugar
Geranium ,a few leaves
Juice of ½ lemon or 5g citric acid
1,2 liter of water

Homemade watermelon rinds  jam

Instructions:

Peel the outer green part and the inside pink of rinds.

Cut them into small shapes and cook them in boiling water for 3 minutes.

Drain and repeat the cooking in boiling water 2 more times.

Drain and rinse with cold water. Drain well again.

Boil sugar with water on medium heat and cook for about 10-15 minutes until thickened.

Add the cut and boiled rinds and cook for 20 minutes.

As jam syrup is not so thick after cooling, it is advisable syrup to be thicker at the end of boiling.

Add geranium leaves, lemon juice and stir 2-3 minutes.

Before it spread in jars, leave sweets for a few hours to cool.

Telegram Channel

درباره ی Violet Alex

Violet Alex
  • تمامی فایل ها قبل از قرار گیری در سایت تست شده اند.لطفا در صورت بروز هرگونه مشکل از طریق نظرات مارا مطلع سازید.
  • پسورد تمامی فایل های موجود در سایت www.parsseh.com می باشد.(تمامی حروف را می بایست کوچک وارد کنید)
  • Password = www.parsseh.com
  • لطفا نظرات خود را به صورت فارسی بنویسید در صورت تایپ بصورت فینگلیش نظر شما پاک خواهد شد

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.